Amb les lluites sobre temes de comerç agrícola, casuals observadors de les negociacions WTO podria concloure que les converses són tots sobre l'agricultura. Pel que fa a la quantitat de comerç, béns i serveis són molt més importants que comerç agrícola, però l'agricultura crida més l'atenció a causa de la política. El recent acord sobre zero tarifes per "circuits integrats Multitros" ha portat al centre de les negociacions WTO comerç en béns manufacturats i serveis.

L'u. L'oficina del representant comercial va anunciar que els EUA, UE, Japó, Corea del Sud i Taiwan han acordat reduir tarifes a zero per a circuits integrats de Multitros (també conegut com Multitros paquets (MCPs)) que s'utilitzen en els telèfons mòbils, càmeres digitals i assistents personals digitals (PDA). L'u. eliminarà el seu deure aplicada de 2.6 per cent i Corea del Sud i la UE eliminarà les tasques respectives obligats de 8 per cent i 4 per cent. Japó actualment no té funcions. L'acord s'espera que tingui efecte el gener 1, 2006 per als cinc països. Actualment produeixen sobre 70 per cent del món de sortida de MCPs i volen que altres països a reduir tarifes a zero en el marc de les negociacions WTO.

L'anunci de l'acord no ser una sorpresa. En les rondes anteriors negociacions països han arribat a acords sobre qüestions més fàcil construir impuls per afrontar els reptes més difícils que s'aborden prop del final de les converses. Producció de MCPs va començar a 1999, tres anys després de l'OMC informació Tecnologia acord de 1996 deures eliminats en la majoria dels semiconductors. Hi ha alguns participants de la indústria amb un interès per preservar el statu quo a través de barreres comercials. Altres elements que s'han proposat com a convenis de sector possibles inclouen productes químics, productes de fusta, dispositius mèdics i les barreres no aranzelàries per a automòbils.

Atès que l'u. i la UE estan fortament implicat en les negociacions comercials agrícola i també tenen grans temes no-agrícola per l'OMC, ells s'espera estar involucrats en els esforços per promoure acords fora de l'agricultura. Els altres tres països formen part del grup g-10 d'importadors d'aliments amb alts aranzels agrícoles. Tenen ja sigui va romandre en silenci sobre qüestions agrícoles o afirmar que ells no poden reduir aranzels agrícoles. Alguns membres de g-10 han estat en silenci sobre rebaixes aranzelàries agrícola mentre defensant reduccions de tarifes per productes manufacturats.

L'u. i EU també han condicionat les propostes de canvis en els programes agrícoles en canvis substancials en l'accés al mercat productes fabricats i serveis. Presentar les seves comunitats respectives empreses que tenen alguna cosa per obtenir de la WTO xerrades. Sense suport de negocis forta, un nou acord comercial no passarà en l'u. o la Unió Europea.

A més, avançar les converses, convenis de sector entre EUA, La UE i els països en desenvolupament avançats com l'Índia i Brasil són necessaris. L'Índia té un focus important en el comerç de serveis que utilitzin la seva alta qualificació, Treballadors de parla anglesos. L'u. i EU tenen interessos en l'expansió comercial de serveis financers i d'assegurances on tenen avantatges competitius. Arribar a acords en aquests àmbits podria donar els països alguns polític quiròfan tornada a casa.

Es parla que qüestions algunes tècniques, com una fórmula de quatre nivells de les reduccions aranzelàries, pot acordar per tot i la reducció del percentatge real per a cada nivell són encara en disputa. Ja que no hi ha acord general en l'eliminació de subsidis d'exportació en l'agricultura, alguns participants creuen que problema podria resoldre ràpidament.

U. Representant de comerç Rob Portman és en un viatge a Burkina Faso a l'Àfrica, després de l'Índia i la Xina abans d'arribar a Corea del Sud per a reunir-se amb altres membres de la cooperació econòmica d'Àsia-Pacífic (APEC) Fòrum. Secretari del tresor John Snow és a l'Índia parlant obrint inversió i mercats d'assegurances i reformes a aranzels agrícoles. Japó serà també a les reunions de l'APEC i s'ha caracteritzat últimament com més cooperatiu en problemes de tarifes. Aquests països són tots els potencials socis per a les negociacions o anuncis de contractes del sector.

El paper de productes manufacturats i serveis no pot ser més emfasitzava. Que representen 85 per cent del comerç de la UE i 70 per cent per a l'u. Compte de productes manufacturats per 75 per cent del comerç de països en desenvolupament. Comerç en béns manufacturats i serveis està creixent més ràpidament que el comerç dels productes agrícoles. Comerç mitjà ponderat envolupant tarifa de mercaderies manufacturades per tots els membres de la WTO és 39 per cent en comparació amb 3.6 per cent en EUA, amb 71 per cent de les obligacions en la EUA. països en desenvolupament a càrrec de béns. Com comerç comissària Peter Mandelson va dir quan va llançar la seva proposta sobre la reforma de comerç, "Qualsevol impuls durador al creixement econòmic mundial depèn en un acord per reduir aquestes tarifes, no només agricultura."

Des del començament de l'actual ronda de negociacions les tres àrees de principal problema han estat l'agricultura, serveis i productes manufacturats. Cadascun té un paper diferent en la negociació d'un acord complet i en la ratificació del conveni de cada país membre. Malgrat els informes de mitjans de comunicació permanent que les negociacions estan fallant a causa de qüestions agrícoles, moviment amb èxit en altres sectors indiquen que el procés continua endavant moldre. Com el sector més provisional es comuniquen acords en productes manufacturats i serveis, desenvoluparà una fotografia més clara de l'acord final. Països més ha convertit en una part del procés perquè tots ells tenen una participació en un acord final equilibrat.