"Tot arriba a qui esclatar mentre ell espera,", va dir Thomas Edison, l'inventor de la bombeta i un company que sabia molt sobre els avantatges del treball dur.

Sembla que els competidors econòmics dels Estats Units han après una cosa o dues de les Mag de Menlo Park: Lloc d'esperar als Estats Units continuar la pràctica tradicional d'expandir el comerç mundial, ells estan pressionant per adoptar nous acords de comerç lliure en el seu propi.

El risc és que mentre que la resta del món empeny per treure les barreres al comerç, Nord-americans ignorarà atractius oportunitats. És l'equivalent econòmic d'una espelma preferint un llum.

Corea del Sud és un cas concret. Mes passat, Americà i el coreà negociadors completat un pacte de comerç que beneficiaria a ambdós països enormement. Agricultors als Estats Units rebria una especialment gran impuls: Més de la meitat dels nostres $1.6 milions de dòlars en exportacions a aquesta nació creixent immediatament convertiria duty free.

Encara aquest acord prometedor ara s'enganxa als llimbs legislativa. Abans que sigui una realitat, l'acord ha de guanyar l'aprovació del Congrés, com fer els acords comercials amb Columbia, Perú i Panamà.

Congrés seria convenient signar en aquestes ofertes i llavors estendre TPA més enllà de la seva actual juny 30, 2007 data límit. Ells haurien d'aprovar aquestes quatre acords ara perquè cadascuna té sentit econòmic dels Estats Units, i llavors donar TPA un nou arrendament de vida o, millor encara, fer permanents que podem continuar negociar pactes més d'altres socis comercials que mercats oberts dels nostres productes arreu del món.

Corea del Sud certament no és esperant als Estats Units que configuren la seva ment. En canvi, Això és pressionant per acabar els acords comercials amb altres països que m'encantaria fer negocis amb ell. Notícies informes indiquen que Corea del Sud és a punt de concloure un acord amb Canadà. D'altra banda, Corea del Sud acaba de completar una primera ronda de converses amb la Unió Europea.

Si els Estats Units dawdles en el FTA coreà, nostres competidors al Canadà i la UE es beneficiaran. Tenim un avantatge sobre ells ara que hem fet ha acabat nostres negociacions comercials. Tot el que queda és per donar-los l'aprovació del Congrés. Retards només ajudarà estrangers agricultors i propietaris de negocis, que es descendir i agafar part del mercat que aniria a Americans.

No obstant això alguns membres del Congrés estan tractant d'empitjorar el problema llançant-se nous obstacles al comerç. Senador Sherrod Brown d'Ohio, per exemple, acaba d'introduir un bitllet que requereix que l'administració per informar sobre les implicacions de seguretat nacional de legislació de comerç.

La bona notícia és que les implicacions de seguretat nacional de legislació de comerç gairebé sempre són bones. Socis comercials saber que és fàcil arribar a ser col·laboradors diplomàtics. Més comerç amb Corea del Sud vol dir lligams més estrets a una nació que és un important aliat regional contra Corea del Nord i la Xina. Comerç més amb Colòmbia, Perú, i Panamà donaria als Estats Units afegit força a Amèrica Llatina i equilibrar la influència desestabilitzador de forta veneçolà Hugo Chávez.

La mala notícia és que Brown és un de Washington líders econòmics isolationists. L'objectiu del seu projecte de llei no és crear un nou argument a favor d'acords de lliure comerç, sinó identificar punts parlant que es podrien utilitzar contra ells. Per a cada acord de lliure comerç que passa davant el Congrés, li agradaria enfonsar-lo amb un tema provocatiu com l'any passat molt promocionada, però sobretot falses, controvèrsia sobre protecció portuària.

Encenent els llums en el lliure comerç és una noció fosc. Convenis bilaterals amb Corea del Sud i altres nacions són val la pena en el seu propi dret, i van a prendre importància afegida si continua parpellejar ronda de Doha de l'organització mundial.

No cal ser un Edison saber que tirant l'endoll en ells simplement no és una idea molt brillant.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia.