"El simple que és considerar el francès com un poble erràtic i brillant,", deia James Cameron, un periodista britànic del segle 20 (que és per no confondre amb el director de cinema del nostre temps). "Tenen tots els regals excepte a córrer el seu país".

Aquesta incapacitat s'ha posat en exhibició viva aquest mes, com francès musulmans han anat en un cotxe crema enrenou. En moltes parts de la nació, cada nit s'ha semblava nit del diable. La classe política ha estat impotent aturar la destrucció, que finalment sembla ser cedint. Potser els piròmans no puc trobar cap més un-torched Peugeots.

Llámelo el que vol: un intifada islàmica, una revolta juvenil, o disturbis civils d'edat. Les fonts d'aquests disturbis són moltes, des del desencís dels musulmans d'origen francès per una manca de llocs de treball per la supèrbia de les elits parisencs. Aquestes pertorbacions de tots nosaltres preocupació, Si només perquè poden tenir un efecte tràgic en comerç internacional i l'economia mundial.

Sospito que molts nord-Americans, veient els disturbis a les seves televisions, han experimentat una certa quantitat de CiU–que és una paraula alemanya per prenent plaer en algú més la desgràcia. Després de tot, els francesos han estat Gal nas ens snubbing per a les edats.

Després del desastre recent de l'huracà Katrina, molts de l'elit francès semblava gaudir criticant als Estats Units pels seus problemes–i que suggereix que un bàrbar heartlessness va ser el culpable del que inicialment era una resposta mediocre govern davant el patiment a Nova Orleans.

Líders es practiquen bé a aquest tipus de malalts-significava patronization. Durant els disturbis de Los Ángeles en 1992, President francès Francois Mitterrand va dir que no el sorprenia el caos perquè als Estats Units és un "conservador i econòmicament capitalista país" que no havia passat prou "legislació social i protecció". El que és més, va dir, França mai experimentaria aquests disturbis, "Perquè França és el país on el nivell de protecció social és el més alt del món."

M'agradaria suggerir que "Nivell de protecció social" de França és de fet una de les principals causes dels seus problemes actuals. Avui, és un país va ralentir per una economia cos. Un dels seus molts llegendaris proteccions socials, després de tot, és la setmana de 35 hores de treball. Combini això amb algunes de les més generoses pension garanties que es troben a qualsevol lloc, i el que té és un país que està pagant la seva gent no per ser membres productius de l'economia moderna.

Això és més cert que en el seu sector agrícola enlloc. Molts pagesos francesos són notòriament ineficients, ocupar centenars de milions de dòlars en pagaments de govern només per mantenir-se flotant. Confien molt més en subvencions que els agricultors en qualsevol altre país europeu o dels Estats Units. Aproximadament 10 per cent del pressupost de la Unió Europea, de fet, està dedicat als agricultors francesos. (Global, sobre 40 per cent del pressupost de la UE passa a l'agricultura.)

Per desgràcia, això està començant a tenir un impacte negatiu en les economies agrícoles per tot arreu: Agricultors francesos està obligant els polítics francesos per aturar la UE des oferint propostes de reforma agrària previs a organització mundial del comerç parla greus prevista per al proper mes a Hong Kong.

Suposa que l'actual ronda de negociacions WTO enfocar granja comerç i vies, i de fet hi ha molt per fer. Als Estats Units ha ofert una proposta atrevida tallar pròpia subvencions agrícoles i obrir mercats fins i tot més. Els europeus, limitada per la intransigència francès, han respost tímidament.

A través d'una barreja de suports de preu, quotes i tarifes, Comerç a l'agricultura es distorsiona molt més del que és per a qualsevol altra mercaderia. Per abordar aquests factors a través de l'OMC no equival a una enorme oportunitat perduda–no només per a la resta del món, però a França específicament.

Els francesos han d'entendre el que ha forjat la seva pisos "protecció social": un fort sentit de dret que provoca la gent de tots els àmbits de la vida per marxar a París quan sigui que algú suggereix un ajust de menor importància política que vols orientar el país més cap al mercat global. És una situació depriment.

"Protecció social" certament no ha comprat molta protecció social: Un de cada deu francesos és actualment en atur, i aquest ritme inquietant és en realitat molt més alta entre els joves que comprenen joves masculins dels manifestants demogràfic.

Planificadors centrals de França va poder haver pensat que podria córrer la seva economia. Ara es troben que amb prou feines pot executar el seu país.

Dean Kleckner és un agricultor Iowa i president de la Farm Bureau americà. Presideix la veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org) nacional sense ànim de lucre amb seu a Des Moines, IA, format i liderat per agricultors en suport de lliure comerç i els avenços de la biotecnologia.