A finals d'octubre la UE va oferir una segona àmplia proposta de reforma de la política de comerç WTO. La proposta i les declaracions EU oficials donen una imatge clara de què cal treballar cap a un acord WTO sobre qüestions agrícoles durant els propers dotze mesos. En comparació amb els resultats de la Uruguai ronda de negociacions que van acabar en 1994, hi ha hagut un canvi radical en la posició de negociació de la UE.

La política agrària comuna de la UE (CAP) abans de mitjans de la dècada de 1990 es va centrar en producció per cobrir domèstic ha. Importació altes tarifes, evitant molts productes alimentaris la regió menys que hi hagués una manca temporal. Suport alt preus anima excedents de producció que hagi estat exportat mitjançant subvencions. Accés preferent va ser proporcionada per a certs productes com el sucre de països en desenvolupament. Quan exportar excedents no era possible, accions internes va augmentar i es van imposar restriccions de producció. La UE ha passat l'últim 15 relaxar-se a l'antic CAP d'anys.

Pot veure els canvis a les reduccions proposades d'aranzels agrícoles importació d'una mitjana de 23 per cent a 12 per cent, un 46 percentatge reducció. A 12 mitjana percentatge hauria estat impensable 15 fa anys. El nord-americà mitjana. taxa és ara 12 per cent. La UE suggereix quatre prohibicions de tarifes, amb tarifes en la prohibició més tallat per 60 per cent, la prohibició següent tallat per 50 per cent i les dues més baix prohibeix tall per 45 per cent i 35 per cent. Cap tarifa seria superior a 100 per cent, reduir els aranzels més alt per més de 50 per cent. La proposta permetrà 8 per cent de les línies de tarifa per ser Etiquetat com "sensible" i tenen tarifes superiors. Tarifa tarifa quotes vols expandirà per productes sensibles perquè es veuria incrementada accés al mercat. Malgrat els canvis dels darrers 15 anys, la UE continua aferrar-se unes quantes restes de filosofia antiga comerç gestionades.

L'u. ha proposats quatre bandes de tarifes amb un tall de 90 per cent a l'extrem superior de la prohibició de tarifa més alta i un 55 per cent tallat per les tarifes més baixes. La tarifa més alta per a productes sensibles no seria 75 per cent, i només un per cent dels productes podrien ser classificats com a sensible.

La UE ha anat més enllà de subvencions d'exportació en acceptar eliminar-los de més de sis anys si altres països també fan. L'u. exportació programes de crèdit i programes d'ajuda alimentària són considerats per la UE com subsidis d'exportació. L'u. ha acordat limitar exportació crèdit programes per sis mesos a preus comercials. Fer canvis en l'u. programes d'ajuda alimentària són molt més polèmics. La UE ha proposat també que Canadà, Austràlia i Nova Zelanda fer canvis posteriors en estat monopoli comercial empreses (STEs).

La UE ha inclòs en la seva última proposta una llista d'equilibris que han de formar part d'un pacte de comerç final. Disciplina en u. comerç distorsionant programes de recolzament interior és a la part superior de la llista. Els programes de pagament cíclica de comptador de cereals, cotó i les oleaginoses són una qüestió clau. L'u. ha proposat que es va traslladar a la caixa blava de comerç distorsionant programes i un límit de 2.5 per cent del valor de u total. producció, aproximadament $5 milions de dòlars l'any. Comentari per oficials de UE reconeix que límits als programes d'ambre caixa proposat per l'u. podria reduir despesa sota el màrqueting programa de préstec.

La UE també vol reconeixement de que s'anomenen indicadors geogràfics d'aliments cultivats en determinades zones de la UE, com parmesà i pernil de Parma. Aquest ha estat un assumpte polèmic EUA, Canadà, Regne Unit i altres països que han utilitzat els noms per identificar els productes similars. Els oficials de UE han manifestat repetidament que aquest ha de ser part de qualsevol acord de comerç.

Sobre qüestions no agrícoles, la UE vol una fórmula per les retallades en les tarifes aplicades sobre productes industrials en països en desenvolupament. Els països desenvolupats ja tenen tarifes producte industrial que la mitjana de només 4 per cent. Notes de la UE que representen productes industrials 85 per cent del comerç de la UE i per 75 per cent del comerç de països en desenvolupament. La UE també vol accés al mercat de serveis com la banca, transport i comunicacions. Països en desenvolupament necessiten aquests serveis per millorar el desenvolupament del, i la UE té experiència en aquestes àrees.

El focus d'EU aranzels industrials i serveis és el reconeixement del fet que, igual que amb els EUA, un acord comercial necessita beneficis per a les empreses de fora de l'agricultura, si s'acceptaran tornar a casa. Els beneficis són necessaris per a compensar els costos dels canvis de política de comerç agrícola.

Exceptuant les 50 països més pobres de fer qualsevol reduccions aranzelàries per aquesta ronda i permetent tarifa gratuïta als mercats dels països desenvolupats continua sent una prioritat d'EU. També volen altres disposicions d'un paquet de comerç relacionat amb assistència per ajudar els països menys desenvolupats participar en el comerç.

La UE ha declarat que aquesta proposta és la seva proposta de "balanç" a les negociacions, però no és el final de les negociacions. La proposta inclou les llavors d'un acord en qüestions agrícoles.

Sobre qüestions de tarifa pot ser l'acord final entre l'u. i les posicions d'EU. U. aliments ajuda programes i empreses comercials a altres països no són qüestions d'onada de quantitat per a la UE i l'allotjament s'assoliran d'estat. Sense ocupar els països menys desenvolupats per fer reduccions de tarifes és dolenta la política econòmica, però no és probable que evitar que un acord. L'u. pagaments cíclica comptador han estat en situació de risc des del inici de les negociacions. Els indicadors geogràfics pot ser el més difícil de tots per arribar a un consens sobre, però és un tema que els negociadors EU haurà èxit a vendre l'acord de tornada a casa.