La visita de President Bush més tard aquesta setmana a Xina i discursos aquesta setmana per u. Representant de comerç Rob Portman han augmentat l'atenció sobre el paper de la Xina en les negociacions de la política de comerç WTO. Fins ara que la Xina ha estat en la seva majoria silenciosa. Tenen massa a perdre per seure a la banqueta.

Exportacions de béns i serveis per l'u. compte per sobre 10 per cent del PIB de la nació. Tot d'Àsia mitjanes 25 per cent, i per a la Xina és 29 per cent. Comerç de la Xina de $1.1 comptes de bilió per a 6.7 per cent del comerç mundial total. Xina és el tercer major exportador i l'importador tercera després de l'u. i Alemanya. Quan la Xina va unir l'OMC el desembre del 2001, U. les exportacions de mercaderies a la Xina aquest any van ser $19 milions de dòlars l'any i les importacions van ser $102 milions de dòlars. En 2004 eren els seus nombres respectius $35 milions i $197 milions de dòlars, resultant en un superàvit comercial xinès amb l'u. de $162 milions de dòlars. Exportacions agrícoles xinesos a l'u. han augmentat de $0.8 milions en 2001 a $1.6 mil milions al 2004, mentre que les importacions xineses dels EUA. han augmentat de $1.9 milions de dòlars per $5.5 milions de dòlars. Els dos elements importació agrícola més gran dels EUA. en 2004 eren llavors oleaginoses al $2.4 milions i cotó a $1.4 milions de dòlars.

Xina s'ha beneficiat enormement de les sistemes de negociació més oberts en els productes agraris i no agrícoles que han desenvolupat durant els darrers 55 anys sota primer l'acord General sobre aranzels i (GATT) i ara l'OMC. Aquestes disposicions no són els sistemes de "lliure comerç" que són els més econòmicament eficients, però són molt millors que en el lloc en els primers anys després de la Segona Guerra Mundial. El major error que xinesos podria fer seria d'assumir que allà es no ser retrocés en aquests sistemes de comerç si la ronda de Doha de xerrades no tenen èxit.

Informes de premsa indiquen que President xinès Hu Jintao va dir poc o res sobre les negociacions de la política de comerç WTO quan va visitar la setmana passada a Europa. Xina és membre del grup dels països en desenvolupament del G20 que ha fet algunes propostes en les converses WTO, però han mantingut un baix perfil. Brasil o Índia han fet la majoria de l'obra pesada explicant i defensant posicions del grup. Xina ha de tenir una influència considerable com a relativament nou membre de l'OMC i un gran exportador i importador.

Mentre que el valor de la moneda de Xina i sostingut augmenta en u. les importacions de roba obtenir màxim de l'atenció, l'u. i altres països desenvolupats tenen problemes addicionals que volen abordar. A la part superior de la llista és la protecció dels drets de propietat intel·lectual en productes com ara els programes informàtics i entreteniment DVDs i CDs. L'acord WTO té una secció anomenada viatges (Drets de propietat intel·lectual relacionats amb el comerç) per fer front a aquestes qüestions. Violacions dels viatges que es produeixen en molts països, i la Xina és entre el pitjor. En una conferència sobre les relacions EUA-Xina, Ambaixador Portman va dir, "Xina ha rodar cap amunt de les xarxes de distribució il·legals que són coneguts perquè milions de fals DVDs i CDs al mercat. Falsificacions a cada cantonada són un símbol impròpia per a una potència mundial com la Xina. De la mateixa manera, Oficines governamentals i les empreses controlades per govern hauria no utilitzant programari fals." Portman ha destacat que la Xina mai desenvoluparà indústries pròpia en aquestes condicions. Xina té un esforç considerable de biotecnologia agrícola i qüestions de drets de propietat intel·lectual serà cada vegada més importants per als seus productes i els d'altres països.

També a la llista de temes són normativa interna que impedeixen que les empreses estrangeres d'haver 100 percentatge propietat de fàbriques, com una planta de l'automòbil. Companyies d'assegurances cara restriccions similars. Regles feixucs i desigualment aplicades també afectar les indústries de telecomunicacions. Venda directa d'articles de consum com Tupperware no és permès a la Xina. Aquest model de negoci s'utilitza en la majoria de la resta del món i molts emprenedors xinesos seria naturals en el negoci.

Quan aquestes qüestions s'han plantejat en el passat, la resposta oficial xinesa ha estat alguna versió de "No és cert." "És fora del nostre control." O "no tan ràpid." Hi ha ara massa proves per assegurar la defensa "no és cert" mínimament acceptable. Els xinesos han tingut quatre anys per fer alguns dels abusos més greus "controlables." Donat el ràpid creixement de les exportacions xineses durant els darrers quatre anys, la defensa "no tan ràpid" no coincideix amb els batidor canvis esdevinguts en l'economia xinesa. Mentre que Xina és un país de desenvolupament i condicions molts trigarà anys a canviar, l'u. està demanant per canvis en els sectors de l'economia que ja estan patint ràpid canvi i en la necessitat de mercat i comerç disciplines que són comuns en altres desenvolupats i països en desenvolupament.

Ambaixador Portman també relacionat amb la seva experiència com a membre del Congrés quan va donar suport Permanent Normal les relacions comercials (PNTR) l'estat per a la Xina que era necessari per a l'u. aprovar l'adhesió de la Xina a la OMC. El nou rol de la Xina va ser vist com una victòria per ambdós països. Quatre anys més tard la vista és molt diferent. Moltes persones creuen que la $162 mil milions de dèficit entre els dos països és un resultat directe de falta de Fira de la Xina i mercats oberts i un esforç de bona fe per seguir les regles WTO.

L'economia xinesa ha crescut massa grans i massa integrat a les economies d'altres països per tenir líders xinesos no ser socis de plens en la ronda de Doha de xerrades de comerç. L'u. i d'altres països desenvolupats estan demanant a Xina a fer el mateix ja que estan demanant a altres països en desenvolupament. En sectors econòmics on Xina competeix directament en mercats mundials amb altres desenvolupats i països en desenvolupament, Xina té l'obligació com a membre de l'OMC a seguir les mateixes regles que els seus competidors.