Mentre que la majoria de les activitats de comerç política se centren en les negociacions WTO, reflexió seriosa sobre com millorar EUA continua. rendiment econòmic mitjançant la millora de les relacions comercials a Amèrica del nord a través de millorar la relació del TLCAN. Comerç agrícola és una part integral de pensar que. El "recomanacions per a North American integració econòmica" d'un nou llibre titulat NAFTA revisitat: Assoliments i reptes per Gary Clyde Hufbauer i Jeffrey R. Schott de l'Institut d'economia internacional proporciona sòlida direcció per millorar del TLCAN.

Els autors assenyalen que el NAFTA ha ajudat a fomentar la integració econòmica en benefici dels ciutadans de tots tres països. Especialització ha augmentat i la inversió directa, ampliat en tots tres països. Amb poques excepcions importants, les disputes comercials han estat relativament ben aconseguit. Compte de Canadà i Mèxic per gairebé un terç d'u. comerç, però per només 26 de la 351 antidumping i operen en sentit contrari deure ordres en lloc. U. les exportacions agrícoles a Mèxic i Canadà s'han duplicat des 1993 i representen una porció més gran dels EUA total. exportacions agrícoles avui que en 1993.

Integració política econòmica com perseguit per la Unió Europea no és la direcció els autors creuen que ha de ser presa per millorar del TLCAN. Preocupacions sobre la sobirania, la mida relativa dels tres països i disparitat de riquesa s'oposa al model d'EU de ser una opció lògica. En lloc de reobrir l'acord, "objectiu la reducció o eliminació de barreres específiques per al transport de mercaderies, serveis, capital i poble on les prestacions econòmiques als socis del TLCAN són certament grans." El focus està en il. luminat que cases rurals d'interès més que l'abordatge de problemes intractable. Malgrat centrar-se en la factible, van reconèixer que canvis cal deturar "Big Idea" que rep l'atenció dels responsables polítics que vulguin invertir temps i esforç en política econòmica important avançar.

Una zona de vital interès als agricultors i ramaders és la producció d'energia major. Mentre que alguns pagesos que han invertit en plantes d'etanol i el biodièsel pot tenir algunes preocupacions sobre producció d'energia major, la qüestió és més d'augmentar la producció nord-americana per compensar l'augment de demandes a la resta del món. Les indústries de petroli i natural gas mexicana es deixaven d'integració econòmica sota del TLCAN. Mentre que l'u. i Canadà estan molt més integrades en l'energia, es pot fer més per coordinar la normativa que vols reduir costos i augmentar subministraments.

Els autors veure oportunitats de reconeixement mutu i convergències en qüestions regulatòries en l'agricultura. Seria un pas per permetre alts representants d'agències reguladores dels altres dos països a seure en quan estan sent considerades normatives que que l'impacte els socis del TLCAN. Cooperació en programes d'inspecció conjunta i mesures de seguretat i salut d'aliments vols repartir millors pràctiques de gestió entre els tres països, reduir innecessaris barreres per confiança comerç i impuls en el subministrament de menjar regional. Un centre de crisi es podien establir la consulta immediata en temes com l'EEB. La creixent preocupació sobre grip aviària és un exemple de titular d'un assumpte regulador que talla a través dels tres països i és molt important l'agricultura a tots tres països.

Els autors suggereixen que el personal del TLCAN tres de cada país ser consolidat en un grup i junts, situat en un edifici i cofinançat per les tres països. El procés d'assentament del TLCAN disputa ha reforçat i simplificat. També suggereixen que el procés de resolució de conflictes WTO siguin utilitzats més que el procés de resolució NAFTA per antidumping i operen en sentit contrari casos deure.

Una recomanació que és controvertit per u. l'agricultura és l'establiment de tarifes comuns externs (CET) i aerodinàmic NAFTA regles d'origen. Això probablement tindria un llarg període de transició. Un enfocament suggerides és que els països amb les dues tarifes més alt en un producte començar movent les taxes aranzelàries cap el país amb la tarifa més baixa. Mèxic és el país amb les tarifes més alt, però també té molts acords de lliure comerç que donen lloc a reduir les taxes aranzelàries eficaç. Una oportunitat per començar el procés pugui sorgir si les negociacions WTO actuals ocasionar alguns acords "de zero a zero" per eliminar els aranzels sobre indústries seleccionats. Moviment sobre aquestes qüestions es produirà una indústria en un moment i per productes seleccionats en algunes indústries degut a la naturalesa sensible d'alguns ítems, incloent-hi molts en l'agricultura.

La relació entre l'u. i Mèxic en l'agricultura en NAFTA és únic. Mentre que l'acord entre l'u. i Canadà inclou moltes excepcions per als productes agrícoles, l'u. i Mèxic són completament tenir lliure comerç a partir de 2008. Això proporciona una gran oportunitat per a la integració econòmica, però també reptes perquè Mèxic no ha assolit el mateix nivell de desenvolupament industrial com l'u. Recerca econòmica Mostra que un 1.0 percentatge d'augment de renda per càpita s'associa amb un 0.6 percentatge disminueix en l'agricultura en percentatge del PIB. La relació NAFTA es probable que responsabilitzarà per a condicions en l'agricultura mexicana que són en realitat la conseqüència natural del desenvolupament econòmic.

Actualització del TLCAN no és un esforç de polítiques públiques opcional. Amb el temps limita amb que l'u. accions amb el Canadà i Mèxic i economies de naturalment complementàries, integració econòmica serveix els interessos econòmics dels ciutadans de tots tres països. Com els autors suggereixen, la millor opció és buscar zones de les tres economies on serveixen millor els interessos de tots tres països auto i començar a treballar en aquells assumptes.