Polítics estatunidencs solia ser els drets en el camí de lliure comerç–però llavors l'estiu passat congrés finalment va donar President Bush l'autoritat de promoció de comerç ha de negociar pactes econòmics amb altres països.

Ara estem tenint problemes al sud de la frontera, on estan retrocedint pols mexicans de disposicions acordats fa molt de temps en l'acord de lliure comerç nord-americà. Si no podem resoldre aquest problema aviat, podem veure ofertes de lliure comerç desentranyar a tot arreu.

Nostra situació actual va començar el gener 1, 2002, Quan Mèxic va colpejar un impost de 20 per cent en refrescos no elaborat amb sucre de canya. Aquest moviment va ser una mica clàssic de proteccionisme, perquè aspirava apuntalar la indústria del sucre de Mèxic–una de les ocupadores més importants del país–i també a polvoritzar les importacions de xarop de blat de moro d'alta fructosa dels Estats Units.

Mexicans consumir més refrescos per càpita que qualsevol altra gent del planeta, que significa això era un mercat d'exportació de grans i atractives per veïns u. productors de blat de moro. El potencial és encara allà, tot i que l'impost ha ara valorava ens fora del mercat. Abans de l'impost va en lloc, Agricultors americans podria comptar en la venda de més de 30 milions bushels de blat de moro-amb el potencial de 130 milions bushels – per a fabricar edulcorants en begudes mexicanes, segons l'Associació de productors de blat de moro Nacional.

Al febrer, una gran u. productor de blat de moro d'alta fructosa anunciar la seva intenció de presentar una demanda contra Mèxic. S'està reclamant danys econòmics de $250 milions.

Comerç entre Estats Units i Mèxic ha d'obtenir més fàcil, no més difícil. Sota del TLCAN, la majoria de les tarifes de l'agricultura va acabar passat mes de gener. Estan encara en lloc de blat de moro, sucre, llet en pols, i un grapat d'altres productes. Aquests se suposa que a extingir totalment per 2008.

El problema immediat és un anomenat "carta de costat" a l'acord del TLCAN, que té la intenció de restringir sucre mexicana del mercat nord-americà. Sucre interessos als Estats Units va voler mantenir-lo en lloc, però Mèxic diu que la carta de costat no és vàlid perquè no es signar. L'impost un refresc és la seva mesura de represàlia.

Ara, nostra indústria sucre vol prolongar restriccions d'u. importacions de sucre mexicà més enllà 2008. Per fer-ho, posaria en perill seriosament les nostres exportacions no només de HFC, però, carn de porc, carn de boví, blat de moro, pomes, arròs i fesols secs comestibles-tots els productes que Mèxic vol tancar del seu mercat.

Aquest acusat políticament qüestió representa una amenaça fonamental per a la integritat dels acords de lliure comerç a tot arreu. Tenim un acord quadrat amb NAFTA, i si Mèxic aconsegueix tornar a escriure una part d'aquest pacte dècada d'edat, llavors cap acord de comerç que a qualsevol lloc val la pena el paper està imprès en.

La organització mundial del comerç ja ha va fallar a favor dels Estats Units, en una decisió que es va enfonsar un any i mig enrere. Hi ha realment seriós dubte sobre qui és a la dreta i que està en el mal en aquest.

La gamma d'implicacions molt més enllà dels Estats Units i Mèxic. Tot el món es veu als Estats Units pel lideratge sobre temes de comerç. Establim els precedents que else segueix–i permetent a Mèxic per finagle fora de les seves obligacions ara marcaria un molt mal precedent en efecte. Això és raó suficient no per renegociar un tractat de comerç que ja he negociat, a dir res de quant xarop de blat de moro exportació mitjana als agricultors que lluiten en una economia estancada.

Si podem cedir a Mèxic ara el sucre i blat de moro, donem nou en una altra cosa abans massa llarg. Abans ho sabem, ens hauran perdut tants dels guanys que hem fet amb NAFTA.

Productors de blat de moro molts creuen que el govern federal no ha fet prou per solucionar aquest problema. Mes passat, nostres negociadors comerç tenir l'oportunitat d'augmentar el número de xarop de blat de moro en converses formals amb funcionaris mexicans, però es va optar per evitar el tema.

Polítics mexicans no són tan reticents a parlar de la matèria. La seva postura és clarament agressiu. El maig 15, un grup de senadors mexicans està prevista per visitar els seus homòlegs a Washington. La reunió s'anuncia com un "diàleg". Encara no és obert al públic i notícies informes indiquen que els Mexicans premerem revisions a les seccions agrícoles del TLCAN.

Hem de passar dur contra aquests esforços per estovar. Al mateix temps, cal reconèixer que la situació pugui empitjorar abans que es millor. Al juliol, Mèxic té eleccions al Congrés, quin mitjà hi haurà un munt de grandiloqüència política entre tant.

En l'anàlisi final, No obstant això, els interessos econòmics dels Estats Units i Mèxic no tenen res a veure amb la política grandiloqüència–i tot a veure amb el lliure flux de béns i serveis entre els nostres dos països.