L'anunci la setmana passada que el Comitè de Finances del Senat tindrà una audiència sobre la Central americans i acords de lliure comerç de República Dominicana (CAFTA-DR.) d'abril 6 ha posat els acords "en"joc. President Bush enviarà oficialment la legislació al Congrés que s'iniciarà un 90 període de dies de temps perquè el Congrés de considerar els acords. Com tots els acords comercials, CAFTA-DR és plena de detalls, però les qüestions de política són simples.

CAFTA-DR és sis acords comercials separats entre Estats Units i els països centreamericans de Guatemala, Costa Rica, Nicaragua, Hondures i El Salvador i la República Dominicana en el Carib. Cada país té propis qüestions comercials específics que van ser un millor negociat en un moment. El fil comú darrere de tots els acords és lliure comerç en gairebé tots els productes finals de 15-20 transicions anys.

Els acords són un clàssic, cas de manual de les relacions econòmiques complementàries que ens portarà a millor resultats econòmics per totes les parts. L'u. és un país desenvolupat amb mercats madurs buscant creixent mercats propers. Els altres sis països tenen 44 milions de persones amb ingressos anuals mitjana de $2,000 a $8,000 l'any i no pot abastir totes les demandes dels seus consumidors com a les poblacions i els ingressos creixen. També necessiten accedir a capital i mercats per a productes.

Els sis països ja tenen accés preferent a u. mercats sota la iniciativa de la conca del Carib (CBI) i nació més afavorida (MFN) preferències per a països en desenvolupament. D'acord amb l'u. L'oficina del representant comercial, a prop 80 per cent de les importacions a l'u. del CAFTA-DR ja vénen en lliures d'impostos, amb 99 per cent dels elements agrícoles venint en duty free.

Augment comerç forma part d'un cercle virtuós on augment comerç accelera el creixement econòmic que es tradueix en més de comerç que reforça encara més el creixement econòmic. Molts economistes han estimat que el potencial de creixement de la demanda per a u. productes sota CAFTA-DR. Mentre que aquestes han estat en general positives, la mesura de creixement de mercat serà en gran mesura determinat per voluntat de la set dels governs perquè els acords de treballar per al comerç més lliure.

Major creixement econòmic a sis països en desenvolupament a través del comerç és la clau pels acords. Si els acords estan autoritzades a operar com dissenyat, augment comerç probable superarà ara fins i tot les previsions més optimistes. Si els governs participants busquen maneres de limitar l'impacte dels acords, el resultat es perdran oportunitats per al creixement econòmic.

En l'agricultura l'u. i els països CAFTA-DR són més complementàries que competitiu. L'u. té grans extensions de gra i zones de producció de farines que es presenta en els països CAFTA-DR. L'u. també ha avançat capacitats de processament a través d'una àmplia gamma de productes alimentaris, incloent elements com cacau que són produïts a països tercers i seran tractades en la EUA. abans de passar la resta de països CAFTA-DR.

Hi ha productes bàsics com el sucre amb la competència. Els països CAFTA-DR aconseguirà augmentar l'accés a l'u. mercat de sucre durant els propers 20 anys, però accés continuarà sent limitat al final de l'època de transició.

Hivern de fruites i verdures són una altra preocupació. Amb una superfície limitada per a la producció d'aliments, la competició no és probable que sigui gran, però podria ser significativa per a productes específics.

Carn de boví és un mercat on hi podria haver competència especialitzat. Un mercat està desenvolupant dins l'u. per a herba alimentats carn produïda sense l'ús de fertilitzants inorgànics, pesticides i hormones. Alguns de la creixent les zones dels països com Nicaragua podria optar per especialitzar-se en aquest tipus de carn de vedella. Restaurants moderns en grans ciutats CAFTA-DR són propensos a buscar més gra que alimenta Bou on l'u. té un avantatge clar econòmica.

La mobilitat de capital, tecnologia i producció de sistemes ha suscitat preocupació que augmentar regulacions estatals en aquest país provocarà un canvi al CAFTA-DR. Que és una possibilitat diferent per a alguns productes agrícoles bàsics, però la mida física dels països limita la quantitat de l'agricultura que podien moure als països.

Més integració de l'agricultura entre els països serà útil en temes com el control de plagues malalties de fruites i verdures i bestiar. Com viatjar i el comerç entre comarques han augmentat, fins i tot sense acords comercials, protecció animal i vegetal ha pres importància afegida. Programes coordinats reguladores són essencials per a eliminar els riscos de plagues.

L'u. també guanyarà en temes sanitaris i Fito-sanitaris. De vegades això és tan important com les reduccions aranzelàries com pot ser vist per l'actual impasse amb el Japó sobre Bou. Els països CAFTA-DR encaminem cap a reconèixer l'u. sistema d'inspecció de carns com equivalent a la pròpia que vols simplificar exportadora carn als països.

El Salvador, Hondures i Guatemala ja han passat la legislació necessària per a CAFTA-DR. Aquests països són la reducció aranzels i altres restriccions més que l'u. i han votat més creixement econòmic.

CAFTA-DR realça la cooperació entre els governs que és necessari per a consumidors individuals i empreses continuar la cooperació econòmica internacional fronteres. Els acords de proporcionar un nivell de seguretat que ha estat desaparegut durant molts anys.