Jo esperava que la setmana passada seria tot sobre compte enrere–al final del 2004, al nomenament d'un campió del noves escola futbol, al moment inevitable de mi trencant resolucions meva any nou.

Però en canvi era tot sobre comptant cap amunt, com la mort de peatge del tsunami a Àsia disparat mai més. En un primer moment ens van dir que només–només!–unes mil persones havien mort de les onades massives. Encara van seguir augmentant els números, com una marea que mai desapareix–primers desenes de milers van ser declarats morts, a continuació, més de cent mil anat. Més d'un milió de persones han perdut casa seva.

El tsunami va ser un dels pitjors desastres naturals en la història humana. Al darrer Comte, numerada de morts més 140,000. Amb malalties i malnutrició ubicació al, és segur que creixen.

Lliure comerç i biotecnologia mai no evitar catàstrofes com aquest–però que poden tenir un paper en alleujar-los.

Durant aquest temps difícils, comerç és vital. Això significa que ja hem establert els mètodes de producció, canals de distribució, i infraestructura de transport que farà possible aconseguir aliments i aigua a Indonèsia, Sri Lanka, i els altres nou països molt afectats. Nostra capacitat d'avançar ràpidament material arreu del món es traduirà en vides en els dies d'antelació.

Si els darrers decennis havia estat gastat construcció de les parets del proteccionisme en comptes de enderrocar-los, Aquestes xifres ja lucinant de víctimes mortals podria haver estat encara pitjor.

En els dies d'antelació, Anem a sentir parlar molt de malnutrició i malaltia–i biotecnologia aviat pot oferir solucions als dos.

Malnutrició era un problema global abans del tsunami i molta investigació ha entrat en producció d'aliments rics en nutrients mitjançant un procés anomenat biofortification. És un esforç per assegurar-se de persones reben totes les vitamines i minerals que necessiten en aliments que mengen ja. Hi ha estudis passant ara, per exemple, per determinar si els milions de persones que pateixen d'anèmia ferropènica ferro vols ser ajudat per un tipus especial d'arròs que és rica en ferro.

Menjar que és biofortificados a aquesta i altres maneres clarament proporcionaria un gran impuls a les persones que estan lluitant per alimentar-se, a dir res de menjar ben equilibrades dietes. És per això que Xina experimenta fortament en aquesta àrea i pot començar a plantacions d'arròs de biofortificados en 2005.

Biotecnologia també ens ajudarà a combatre malalties. Anem a estar escoltant molt sobre la còlera i altres malalties transmeses per l'aigua en les pròximes setmanes–i medicina derivat de la biotecnologia ens donarà algunes de les eines que hem de lluitar contra ells.

Molt aviat, podem ser capaços de combinar els conceptes de biofortification nutricional i Medicina de la biotecnologia. Imaginar un futur que inclou un nou tipus d'arròs ple de nutrients essencials, així com els medicaments que actuen com una vacuna contra el còlera. Sona absurd, però pot ser més proper a la realitat que la majoria de gent pensa.

Fins i tot més proper a la realitat pot ser una eina que serà útil per fer front al repte de cultiu d'aliments en sòl proporcionalment alt en sal i sorra. Informes de notícies dels països afectats oceà Índic indiquen que la majoria de les zones baixes costaneres implicats en l'agricultura es van veure inundats amb diverses "milles d'aigua salada". Mentre escric això, recerca biotecnològica continua en cereals com el blat que li proporcionarà una alta resistència a la salinitat i arròs. Sense aquesta ajuda, prendrà molts anys – potser generacions – de bona pluviometria i treballen la terra difícil tornar-lo a la producció nivells agricultors experimentats abans de desembre 26.

Aquestes vertiginoses visions de futur pot celebrar proporcionar comoditat poc a milions de persones que estan patint i ara mateix dol. A curt termini, les nostres oracions i diners ha de romandre enfocat a les víctimes d'avui. Però a llarg termini, les nostres ments cal dedicar-se a assegurar-se que millor ens pot ajudar a les víctimes del demà.

Veritat sobre comerç and Technology (www.truthabouttrade.org) is a national grassroots advocacy group based in Des Moines, IA formada i dirigida pels agricultors en suport de lliure comerç i els avenços de la biotecnologia.