Potser negociadors de comerç del món ag pensava que arribaria a descansar a la platja i preneu margarides quan es van fer arranjaments per a la seva setembre 2003 sessió que es produeixi a Cancún. Si és així, cal ser molt decebut pels membres de la organització mundial del comerç per no complir una marxa 31 termini d'un acord en "modalitats"–un conjunt de principis per liberalitzadora del comerç internacional de productes agrícoles de negociació.

Significa que la reunió Cancun serà tot el treball i sense jugar, si esperem salvar Doha de la OMC ronda del col·lapse. Fa unes setmanes, la revista Nacional va declarar que la reunió de setembre es "perfila com un accident de tren."

Ara mateix, els Estats Units i altres països com Austràlia i Brasil exportadora estan en curs de col lisió amb Europa, Japó, i Corea més rapidesa per reduir els subsidis agrícoles i tarifes. Als Estats Units ha proposat retallada de comerç-distorsionant subsidis per $100 milions de dòlars (a 5 per cent de la producció agrícola), baixar tarifes mitjana de 62 per cent a 15 per cent, i eliminant tots els subsidis d'exportació per 2010. La UE el desembre passat va respondre amb una proposta molt més tímid per reduir els subsidis nacionals per 55 per cent, retallar les tarifes per 36 per cent, reduir els subsidis d'exportació per 45 per cent.

Els europeus també va destacar la importància de les "preocupacions no-comerç,"com benestar animal, protecció del medi ambient, i desenvolupament rural. Aquests "no-comerç preocupacions" no són completament sense mèrit, però cada cop més es fan servir com se suposa que són convenients excuses per reforçar les barreres de mercat tradicional que aquestes comerç xerrades per eliminar la. Del proteccionisme per un altre nom.

Els dos costats mantingut distants a través de la marxa 31 data límit, fins i tot com a negociadors intentar dividir les diferències i fer allotjament. Stuart Harbinson, responsable de la Comissió d'agricultura de l'OMC, no va ser capaç de produir compromisos mútuament acceptables. Va culpar els participants per no cedir.

No importa qui és culpa, el resultat no és bo per a aquells que volen veure barreres comercials s'ensorren–i que inclou espècies americanes agricultors, que exporta una gran part de què creixen.

"Als Estats Units és decebut, però no va sorprendre, Aquesta resistència al canvi i reforma del món agrícola comerç frustrat acord sobre les modalitats de retallades en les subvencions i tarifes,"va dir la u. Representant comercial Robert Zoellick i secretari de l'agricultura Ann Veneman, com a la marxa 31 lliscar per sense un acord de termini.

No tot està perdut, No obstant això, i la manera d'aquest embolic és clar. "Per a la nova ronda tenir èxit, els principals actors, als Estats Units i la UE, ha de contenir les dificultats de polítics domèstics, desactivar conflictes bilaterals, i cooperar intensament,"escriu Razeen Sally en un nou informe de l'Institut Cato. "Una administració Bush líder del front, sense perjudici de taques proteccionista a casa, ha de forjar aliances basat en qüestió i pluridisciplinària amb membres de WTO accés-orientats al mercat, especialment en el món en desenvolupament."

En les dues reunions de la Comissió especial de Ag que està prevista per al juny i juliol, la xerrada serà dels temes tècnics com exportar crèdits i ajuda alimentària. Aquestes són importants però no tractar assassins.

Simplement cal fer progressos en els principals problemes. Els obstacles al comerç agrícola semblen ser tan alt com eren al final de l'Uruguai de la OMC rodó. En un moment quan tothom és a l'estancament econòmic, Aquest és un moment ideal per començar a retirar les barreres artificials que reduir la competència i danyar la prosperitat. El que és més, un pacte de comerç podria començar a curar les desavinences entre els Estats Units i parts d'Europa sobre la guerra a l'Iraq–antics aliats mútuament pot mostrar que encara tenen un interès comú per impulsar el comerç.

El repte de reduir els subsidis agrícoles i tarifes era costerut fins i tot abans de la marxa 31 termini i venien sense un acord en les modalitats. Ara és fins i tot més pronunciat, i la gent que assistirà a la reunió de Cancun tenen el seu treball tallat per a ells.