Guanyar no ho és tot, però segur que se sent bé.

Com la majoria de la gent, Jo estava enganxat al meu televisió la setmana passada, desitjosos d'aprendre que guanyaria les eleccions presidencials. La votació aquí a Iowa estava tan a prop que el resultat final no estava confirmada fins divendres.

A més de la carrera presidencial, Era de seguiment iniciatives de vot en els quatre comtats de Califòrnia. Els enemics de la biotecnologia intentaven prohibir els cultius que milers d'agricultors nord-americà en la darrera dècada han fet una part essencial del corrent principal agrícola.

M'alegra informar que els votants en tres de les quatre comarques va rebutjar aquestes mesures–i rebutja els marges sans.

Mai vaig pensar que el destí final dels aliments biotec estava en joc en els seus vots. Biotecnologia és aquí per quedar-se, no importa el que un grapat de Califòrnia Comtats dir. Però que hi ha riscos substancials en sortien a perdre. Tan llunyans com Vermont polítics han estat observant desenvolupaments a Califòrnia. Com a mínim, és important enviar un missatge que aquestes prohibicions no tindria èxit automàticament allà on van ser jutjats.

No hi havia res automàtic sobre un resultat positiu. De fet, els enemics de la biotecnologia posseïa l'impuls entrant a la jornada electoral. Al març, els votants de comtat del Califòrnia de Mendocino aprovat una prohibició de cultius biotecnològics. Uns mesos més tard, al Comtat de Trinity, junta executiva del comtat passà una mesura similar. Tot semblava anar el camí correcte per al costat equivocat.

Així que no hi havia cap dient què els votants en Butte, Humboldt, Marin, i San Luis Obispo faria.

Pou, això no és tot cert. Estava bastant segur que Humboldt County rebutjaria prohibició perquè la gent que havia posat en la votació en primer lloc es van instar un vot "no". Tan sorprenent com que sons, ells ha reconegut que la llei va ser tan mal escrit que només no podia ser permès tenir èxit. Es defineix l'ADN com "una proteïna complexa,"per exemple, Quan de fet l'ADN és un àcid nucleic. I així fins i tot els seus partidaris es van demanant l'equivalent polític d'un assassinat de Misericòrdia.

Els votants havien tot tipus de bones raons per rebutjar aquestes iniciatives, entre ells el fet que haurien estat pràcticament impossibles d'aplicar. Però la seva hostilitat fonamental a ciència so–exemplificat pel fracàs impressionant d'activistes de Humboldt County definir termes biològics bàsics correctament–ofereix la millor raó de tot. Es va destacar l'analfabetisme científic de les persones que volen prohibir els cultius biotecnològics.

Al Comtat de Humboldt, 65 per cent de l'electorat va votar contra aquesta proposta radical.

El resultat que no em sorprèn era decisió del Comtat de Marin aprovar una prohibició, 61 per cent a 39 per cent. Aquest Comtat d'àrea de badia és més familiaritzat amb vi i formatge vetllades que l'agricultura hardscrabble.

Les dues comarques que em preocupació eren Butte i San Luis Obispo, perquè cada llar als agricultors que depenen d'innovació per seguir sent competitius. Si havien aconseguit prohibicions en aquests llocs, Llavors pràcticament tots els comtats de Califòrnia han estat posaria en risc, ja sigui a través de la seva pròpia prohibició o potser un referèndum estatal. "Sabíem que si que podria passar-lo aquí, que anava a baixar a l'estat,", va dir Doug Rudd, un pagès d'arròs Butte County, al Sacramento Bee.

Afortunadament, els agricultors en Butte i San Luis Obispo alegre batallar. El moviment d'oposició collita pròpia aconseguit brillantment: 61 per cent dels votants al Comtat de Butte dir que no a una prohibició. El resultat a San Luis Obispo va ser gairebé tan bona: 59 per cent votat en contra.

Quan es combinen els resultats de totes les quatre comarques, 54 per cent de l'electorat va votar a favor de cultius biotecnològics. Eren els totals de vot crua 171,773 persones, rebutjant les prohibicions i 143,797 donar-los suport. Al marge de la victòria era més gran que el triomf de 12.000-vot del President Bush en la 99 comtats d'Iowa.

Guanyar tres concursos quatre tan còmodament va ser un èxit notable. No penso menjar biotecnologia podria haver tingut un dia millor.

Certament no és la lluita més àmplia sobre. Els activistes de Humboldt County estarà de tornada. Altres comtats de Califòrnia poden decidir que volen imitar Marin.

Però els amics de la biotecnologia ha guanyat tres victòries importants. Ens hem aturat un moviment perjudicial en la seva infància i hem enviat un missatge a activistes radicals a tot arreu que no guanyen cada baralla que trien. De fet, sembla perdrà la majoria d'ells.