Aquesta és la pregunta que s'enfrontarà a milers d'electors de Golden State el novembre 2.

No, No estic parlant de l'elecció presidencial. President Bush i Senator Kerry no poden acordar en un munt de coses–L'Iraq, retallades d'impostos, Seguretat social, etc..–però tots dos suport biotecnologia agrícola, segons una enquesta de l'oficina d'Amèrica.

Activistes en quatre comtats de Califòrnia, No obstant això, ara estan intentant que Bush i Kerry avala la prohibició–una opció dominant de l'agricultura utilitzant tecnologia que és acceptada pels científics, conservacionistes, i la majoria d'homes i dones que treballen la terra en el meu estat, tot el país i arreu del món.

Han fracassat els intents anteriors obstaculitzar la biotecnologia a l'urna. Fa dos anys, Els votants d'Oregon plàcidament va rebutjar una iniciativa complex i costós que hauria donat Etiquetes especials en productes alimentaris que contenen traces fins i tot petits de la millora genètica.

Després de llepar les seves ferides d'aquella derrota, activistes anti-biotecnològics reagrupat i va decidir centrar-se en comtats de Califòrnia on no hi havia una gran presència agrícola. Al març, Comtat de Mendocino feia la seva licitació amb un vot per prohibir els cultius genèticament modificats. Va ser una mesura simbòlic perquè no hi hagi cap conreus biotec hi. El clima i el sòl no són adequades per a l'actual líder biotec cultius Amèrica, Així que la mesura de Mendocino ha tingut poc efecte pràctic. El mateix és cert per a Trinity County, que va aprovar la seva pròpia prohibició en una reunió executiva comarcal a l'agost.

El dia de les eleccions, No obstant això, el nombre de comtats de Califòrnia proscriure cultius biotecnològics podria triple com votants consideren prohibeix a Butte, Humboldt, Marin, i San Luis Obispo comarques.

És una aposta que almenys segura fallarà la iniciativa Humboldt County.

"Crec que és funestament deficient,"va dir Milt Boyd, un professor de Biologia a la Universitat Estatal de Humboldt i membre del Partit Demòcrata local. "La ciència està malament, la llengua és imprecís."

Té aquest dret. La mesura de Humboldt County defineix, en realitat, l'ADN com "una proteïna complexa" Quan de fet és un àcid nucleic. Aquestes són importants distincions a l'aula de Professor Boyd–i són no menys importants en les nostres lleis.

Fins i tot el grup que recull més de 4,000 signatures per posar la mesura anti-biotecnologia en la votació de Humboldt està instant els votants de rebutjar-la. "Ens estem bàsicament admetent que hem fet alguns grans errors" en la redacció, va dir la presidenta de companys del grup.

Es pot dir que de nou. Desconeixement científic del seu grup seria risible si no amenaçava de fer tant de mal als agricultors a Califòrnia. Tenen aquestes persones ni tan sols molestat a mirar l'evidència? La Nacions Unides Food and Agriculture Organization diu biotecnologia d'aliments són segurs menjar i granja. Ho fa el National Research Council, aquí als Estats Units. Així faci el professorat de les universitats públiques de Califòrnia.

Això és perquè saben quant biotecnologia està repartint ara mateix i quant s'oferirà en el futur.

Penseu en això: Científics de la Universitat de Califòrnia a Berkeley ha creat recentment una forma de blat hipoalergènic a través de la biotecnologia. Si es mou en desenvolupament comercial, serà una benedicció per a persones que pateixen al·lèrgies de blat. Treball similar s'està fent ara en la soja, que segurament donarà lloc a productes més segurs, sobretot aliments.

Encara la multitud d'anti-biotec aparentment podria importar menys. Només desitjo que havia d'explicar els seus punts de vista per una roomful de mares que tenen nens amb al·lèrgies de soja.

De les quatre comarques de Califòrnia vot en biotecnologia agrària proper mes, el mirar és Butte. De fet té una quantitat significativa de l'agricultura. D'altra banda, els pagesos hi han fet una feina eficaç d'organitzar-se. Principis d'any, alguns votants de Mendocino va reaccionar negativament a les empreses biotecnològiques econòmicament involucrats-se en el que es considera una qüestió local. A Butte, No obstant això, les grans empreses s'han quedat fora. Els agricultors locals han finançat pràcticament tot el moviment d'oposició. Seu lema és "menjar no política."

Mentrestant, alguna cosa com dues terceres parts dels diners per a la iniciativa de votació–la gent el lema hauria de ser "Política no menjar"–ha vingut de l'Associació de consumidors orgànics, basat a Minnesota.

Estic convençut que si els votants examinar els fets sobre cultius biotecnològics, llavors s'entén els beneficis i prendre les decisions correctes. Després de tot, com mal alguna cosa pot ser si tots dos George W. Bush i John Kerry suport?

Ted Sheely planteja cotó, tomàquets, blat, festucs i all, a la vall de San Joaquin i viu a Lemoore, Califòrnia. Ell és un membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia, un grup de defensa de la base nacional basat a Des Moines, Iowa, formada per agricultors en suport de lliure comerç i els avenços de la biotecnologia.