"Tothom ha guanyat, i tot ha de tenir premis!”

Thats què el Dodo declara al final d'una cursa en la famosa novel·la de Lewis Carroll, Alícia al país de les meravelles.

Certament hi ha escassetat de premis en el món avui–com a mínim 30,000 al voltant del globus portar algun tipus de compensació en efectiu i alguna cosa com $2 mil milions és donat fora cada any, Segons el Congrés Internacional de premis distingit.

Tothom ha sentit parlar de premis Nobel i els Premis Pulitzer. També són conegudes les subvencions MacArthur "geni", i molta gent reconeix que la Templeton Premi (marxa religiosa) és el premi més lucratiu del món, val més que $1.1 milions.

Deixi'm dir-li a que vostè sobre un dels més importants premis oferts a qualsevol lloc: el Premi Mundial de menjar.

Norman Borlaug, guanyador de la 1970 Nobel de la pau per contribuir a la "revolució verda,"fundada el Premi de 1986. Quatre anys més tard, John Ruan, un empresari i filàntrop a Des Moines, dotat d'es. Des de 1986, el premi l'alimentació mundial ha honrat individus excepcionals que han millorat la qualitat, quantitat, o disponibilitat d'aliments arreu del món. (Divulgació completa-jo sóc un membre del Consell Assessor de PMA.)

Premis han vingut de tot el planeta: Bangla Desh, Xina, Dinamarca, L'Índia, Mèxic, Suïssa, i el Regne Unit. Guanyador de l'any passat va néixer i va créixer a Cuba, però és ara un ciutadà americà.

Destinatari d'aquest any és Catherine Bertini, subsecretari general de les Nacions Unides. En un acte d'octubre 16, va a portar a casa una comprovació de valor $250,000 per la seva bona feina, juntament amb el reconeixement de tot el món.

Nascut a upstate Nova York, Bertini executava el programa d'aliments de món de Nacions Unides de 1992 a 2002. Durant el seu mandat, va ajudar a alimentar a més que 700 milions de persones i guanyat una reputació de lliurament d'ajuda alimentària a les persones en països de guerra, com l'Afganistan, i simplement perillosos, com Corea del nord. Seva organització reconstruït un ferrocarril que transporta els aliments a través de Geòrgia, Armènia, Azerbaidjan i coordinat un airdrop enorme en fam Sudan. Per arribar a llocs inhòspits, seu grup dedicat ha fet ús d'elefants i mules.

Expresident Bush ha anomenat obra de Bertini a la Banya d'Àfrica un miracle"logística". SG de Nacions Unides Kofi Annan també elogia els seus esforços en aquesta operació, "Ella va portar tanta eficàcia que ella es va convertir en un nom domèstic entre els líders i necessitats de la comarca."

Avui, el programa mundial d'aliments d'UN ajuda a alimentar les persones alliberades de l'Iraq–i seus líders gran part del seu èxit actual crèdit a reformes que Bertini fet durant la seva estada a l'agència de relleu.

"Com a resultat de Ms. Lideratge de Bertini, per primera vegada en la història, la comunitat internacional, arribat la capacitat per enfrontar i derrotar a gran escala fam a qualsevol lloc al voltant del món,"diu ambaixador Kenneth Quinn de la World Food Prize Foundation.

Ella és la primera dona en guanyar el Premi Mundial de menjar sense haver de compartir-lo amb un altre destinatari. De fet, una de les seves innovacions a l'ONU es va centrar en l'obra de les dones de paper per alleujar la fam. "Es dones que es reuneixen i preparar el menjar i garantir que tots els membres de la família s'alimenten,"ella ha dit.

Aquesta és la forma que treballa a casa meva–i en la majoria de les llars. Encara era Bertini que va portar aquesta idea simple a l'ONU. Més de 60 per cent de tots els ajuts programa mundial d'aliments és ara canalitzada a través de les dones, que té sentit pràctic eminent.

"He treballat molt dur fent el que crec que era el correcte per fer,"diu Bertini.

Els herois Incantats dels esforços de Bertini, per descomptat, són els pagesos que conreen el menjar que fa possible totes aquestes missions humanitàries. No us podem donar un premi a tots ells individualment, per descomptat. I si féssim, probablement hauríem d'anomenar alguna cosa com el Dodo daurat.