En l'últim, Congrés està a punt de passar la nova legislació sobre biocombustibles. Un component vital d'un bitllet de gran energia ara inclou requisits refineria que vols doble ús de la nació d'etanol.

Que és una gran notícia per als agricultors, treballadors, i els conductors. Un estudi recent de la Associació Nacional de productors de granja diu que duplicar l'ús d'etanol augmentaria els ingressos dels agricultors per $1.3 milions de dòlars l'any, crear 214,000 llocs de treball, i baixar el preu de gasolina a la bomba.

Encara, hi ha molt més en joc aquí. Sobre 56 per cent d'oli del nostre país s'importa–i aquesta xifra s'espera que en els anys endavant. Ens estem convertint simplement massa dependents dels recursos naturals de països estrangers. És genial que es pot comerciar amb ells, però massa crítiques per deixar-los vulnerables als capricis de polítics governants en llocs com Iran o Veneçuela són les nostres necessitats d'energia.

L'etanol ara subministraments 1 per cent de combustible motor dels Estats Units, duplicant així el seu ús no lliure als Estats Units des de la seva dependència del petroli estranger. Però és un començament. Com el Washington Post va assenyalar la setmana passada, "Si [l'etanol] producció doblat a 5 mil milions de galons en 2012, ho vols desplaçar sobre 200 milions de barrils d'oli que en cas contrari vols ser importades per u. refineries per fer gasolina–aproximadament la quantitat d'oli de les importacions de l'Iraq el 2002."

Hi ha hagut un parell d'arguments en contra de biocombustibles; produir-los és massa car, i es necessita més energia per produir-los que proporcionen als automobilistes. Això no és cert. Les últimes dades del govern federal suggereixen que l'etanol crea més energia que utilitza. "La quantitat d'energia necessària per produir etanol es tracta 30 per cent menys que el valor d'etanol com a combustible,"diu Blake Early de la American Lung Association–un grup que Apadrina el nou subministrament d'energia al Congrés perquè es portaria a l'aire més net. D'altra banda, estem aconseguint més eficient en la producció de biocombustibles. Més alt rendiment cultius juntament amb fabricació més eficient significa biocombustibles estan rebent més competitives amb combustibles derivats del petroli cada dia.

Aquestes noves figures són encoratjadors, i les calculadores tenen un paper important en determinar els costos i beneficis de l'etanol. Però també algunes de les preguntes quadre gran que no es pot comprimir en Full de càlcul del comptador.

Què, per exemple, és el cost de la participació del nostre país del Golf Pèrsic? Potser ens pot assignar un valor de dòlar-hi–però fins i tot això només en Capturem una part de la càrrega real. Hi ha costos polítics i diplomàtics, així. No seria fantàstic que si ens podria alliberar-nos totalment de la nostra dependència en les reserves de petroli a l'Iraq, o algun país similar? Com més es pensa en això, buscar la millors collita biocombustibles.

En el seu comiat a la nació, George Washington va advertir a Amèrica contra propulsa aliances. El pare del nostre país no podria haver previst tecnologies basades en combustible actual, però les seves paraules encara importa. I què podria ser més propulsa que nostre forta dependència del petroli estranger?

Desenvolupament més recursos aquí a casa no va a resoldre tots els nostres problemes d'energia, però és un pas en la direcció correcta. Necessitem un compromís explícit amb els biocombustibles, i no només l'etanol. Al sud d'Illinois University, investigadors estudien com girar-se de tot, des de cornhusks rebutjats per excrements de pollastre en el combustible que pot alimentar els nostres avions, trens, i automòbils. A Europa i Àsia, biodièsel és el popular "combustible verda" d'elecció i els consumidors nord-americà constantment estan augmentant el seu suport a aquest renovables, combustible ecològic.

Biotecnologia és un soci important en aquesta recerca. A través del miracle de la genètica, hem construït una planta de blat de moro millor que frena els plagues, sòl de conserves, i augmenta el rendiment. En el futur, ens pot crear que és un productor més eficient de combustible que necessita. Quan nosaltres, com els consumidors continuen buscar i utilitzar energies renovables, Eleccions energètiques respectuoses, indústria continuarà d'invertir en noves tecnologies que tenen la promesa de millorar les eficiències encara més. Que és una victòria.

Abans d'arribar-hi, No obstant això, necessitarem un compromís ferm del govern federal que entén la naturalesa del problema de la senyalització–així com la promesa de la solució.