Tothom té por d'alguna cosa, però no tots els temors són creats iguals.

"Moltes persones tenen por d'alçades,"l'humorista Stephen Wright acudits. "No me. Tinc por d'amplades.»

Puc entendre una por a les altures, i potser una por d'amplades si vostè té un camp molt gran d'arada.

Encara aquí és alguna cosa que no entenc en absolut: Por de WiFi. Aquestes xarxes sense cables permeten que les persones utilitzen ordinadors en qualsevol lloc. Són dispositius populars en espais públics com ara cafeteries, sales d'aeroport, Parades de descans de carretera de Iowa i altres "punts calents". Són tan barats i fàcils d'instal·lar que moltes persones han de posar en les seves llars.

Les aplicacions educatives de les xarxes WiFi són evidents: Deixen anar en línia en aules i biblioteques, així com en dormitoris i cafeteries d'estudiants. Malgrat aquests avantatges, Universitat de Lakehead de Canadà ha decidit a estirar l'endoll en aquesta tecnologia meravellós. Aquest és un cas del "principi de precaució" causa estralls.

Què és el principi de precaució? En poques paraules, és la noció de "millor prevenir que curar"–la idea que algunes coses val la pena evitar perquè "no hi ha prou informació" sobre ells. El principi de precaució té sentit si vostè està recollint baies del bosc. No segur sobre aquests petits vermells? Llavors no menjar-los.

No obstant això aquest concepte òbviament pot sortir de les mans quan precaució es converteix en pànic–com el tipus de negar-se a conduir un cotxe perquè vostè he sentit que a vegades hi ha accidents a la carretera. Universitat de lakehead és ara que ens proporciona un exemple fantàstic de l'extremisme safety-first. "Del jurat fora en aquest,"diu President Fred Gilbert, parlant de WiFi i benestar humà. "Jo no vaig a posar en marxa el que és l'exposició crònica potencial per als nostres alumnes."

No estic segur de quin jurat Fred Gilbert és escoltar, però va tenir sobre tanta sort trobar proves que WiFi és un perill de salut com la O.J. Jurat Simpson va tenir a trobar el veritable assassins.

En veritat, hi ha proves que WiFi és dolent per a qualsevol, excepte potser per a persones que estan en el negoci d'instal·lar gruixuda (àmplia) cables d'ordinador a les llars i oficines. La resta de nosaltres ha por WiFi senyals de tant com ens temem les ones de ràdio.

Per desgràcia, Universitat de lakehead no és sol en la seva estupidesa. També hi ha una demanda contra una escola públic de Illinois, on vol que els demandants tancar una xarxa WiFi.

Aquest tipus de pensament equivocadament encapçalada–basa no en la ciència sinó en por irracional–perjudica els agricultors americans cada dia. El principi de precaució, després de tot, proporciona la justificació intel·lectual (tal com és) d'inadmissió de gairebé total d'Europa de biotecnologia cultius i aliments genèticament Modificats. Encara que una pròxima sentència organització mundial del comerç informa anirà contra la moratòria de la Unió Europea sobre aquests productes, Alguns experts creuen que molt canviarà mentre mateixos europeus s'aferren als seus nocions misbegotten.

Per descomptat, hi ha veus de raó a Europa. Un d'ells pertany a Tony Gillard de l'Institut britànic d'idees, que han contribuït recentment un capítol per deixar-los menjar precaució, un nou llibre editat per Jon Entine que examina la Gene Revolution a l'agricultura i política.

"La qüestió científica dels riscos i beneficis dels cultius transgènics és ara Subsumit sota una preocupació política primordial per celebrar la tornada no sigui alguna cosa hauria de sortir malament,"escriu Gillard. "Això és un canvi de la creença que el progrés és un social bo, i que ciència i tecnologia ha de ser desenvolupat en benefici de la humanitat, a una desconfiança de les conseqüències del progrés. En el pitjor, podria donar lloc a una reacció exagerada greu, restricció de ciència i tecnologia fins i tot quan les recompenses potencials eclipsi enormement els riscos potencials."

Agricultors depenen de recerca i innovació, les mateixes coses que els principi de precaució puristes semblen decidits a erradicar. Si s'aplica la normativa alimentària a Europa o un campus petit al Canadà, la guerra de salaris de principi de precaució en el nostre futur.

Un dels gran guerra-lluitadors de la nostra nació pot tenir posar-lo millor: Tots hem de témer és la pròpia por.

Dean Kleckner és un agricultor Iowa i president de la Farm Bureau americà. Presideix la veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org) nacional sense ànim de lucre amb seu a Des Moines, IA, format i liderat per agricultors en suport de lliure comerç i els avenços de la biotecnologia.