Fam és una qüestió de vida o mort–si nosaltres no alimentar els afamats, ells es morirà de fam. Vostè probablement ha vist les estadístiques, s'anuncia per grups de relleu, reclamant 20 els nens moren cada minut perquè no tenen prou aliment.

Que és una figura inquietant. Em vaig trobar amb un altre que és gairebé tan tristos. Es tracta de persones que pateixen desnutrició però no mor–que passin a liderar el que ha de ser enormement difícil vida.

Aquí és el que he llegit, en un informe de comerç en línia-política:

Corea del Sud es prepara per a una reunificació eventual previst amb Corea del nord. No obstant això, un factor que anteriorment era com tenir cura [per a] gran nombre de persones retardats d'espera del nord. Una estimació que té fins a 25 per cent de la població podria ser mentalment retardat per 2030 a causa de la desnutrició.

Sorpresa. Pot vostè imaginar?

Els opositors de la biotecnologia vegades invocar el llibre clàssic Un món feliç, per Aldous Huxley, com una advertència de ficció sobre el futur. La ironia és que Corea del Nord és un món nou i valent del present real–i que la biotecnologia pot ajudar a reduir el problema de la desnutrició.

En la història de Huxley, situat en el segle 26, la humanitat ha creat un sistema de castes basat en intel. lig ència, amb la classe "Alpha-Plus" fuet intel ligent a la part superior de la jerarquia social a la classe de "Epsilon Delta" semi-retardat en el fons.

La diferenciació es produeix en les primeres etapes de la vida. Social enginyers determinar quants Epsilon deltes necessitaran, i així deliberadament retenir nutrients per assegurar-se que tindran prou gent per realitzar feines domèstiques sense denúncia.

És un retrat brutal–i així és Corea del nord, pel que sembla que està convertint en una nació de deltes Epsilon sota el govern dictatorial de Kim Jong-il. Qualsevol que ha visitat Corea del Sud sap que no ha de ser d'aquesta manera. Seül és una ciutat pròspera plena de gent de treballadors; Pyongyang podria haver compartit la seva riquesa si els seus líders havien abraçat llibertat en comptes de totalitarisme.

Ara, un grup de científics adverteix que desnutrició podria convertir en un problema més gran en el futur–no només a Corea del nord, però a tot arreu. El Grup Consultiu en investigació agrícola internacional (CGIAR) diu que el canvi climàtic tindrà un impacte important sobre els agricultors, i que les collites es reduirà si noves varietats de cultius no mantenir cap amunt amb desplaçament els patrons del clima.

Jo no sóc alarmista escalfament global: No puc aconseguir una bona previsió per la setmana que ve, i molt menys dècades des d'ara. No obstant això, estic disposat a reconèixer que les temperatures han estat rebent més càlid en els últims anys. (El desacord científic és sobre la causa.) Però, sigui quina sigui la causa, tothom en l'agricultura ha de mantenir un ull sobre el resultat. Si segueixen les tendències actuals, Segons un informe, Collita de blat del sud d'Àsia podria caure per la meitat en els propers 50 anys. Catàstrofes similars pot esperen altres regions. (Per posar això en Perspectiva, tracta de la població del sud d'Àsia 1.5 milions-aproximadament 65 vegades la població de Corea del nord!)

Hi ha oportunitats potencials també: El mateix informe indica que s'escalfa a parts d'Alaska i Sibèria podria convertir-se en camps de blat.

Per a les àrees que podria anar malament, Biotecnologia imparteix almenys una solució parcial. Modificació genètica permet als científics crear nous tipus de cultius i fer-ho amb una velocitat increïble en comparació amb els mètodes de cria convencional lents. Cultius amb trets que li permeti prosperar en entorns més calenta o més humit o secs ja estan a la 'canonada GM'.

Fa una generació, Norman Borlaug ha ajudat a despertar la revolució verda. Per transformar el camí, els agricultors treballar la terra, va salvar milers de milions de persones de fam i la desnutrició. Tot tipus de premis ha guanyat pels seus esforços, de la Premi Nobel de la pau en 1970 a del Congrés Gold Medal of Honor la setmana passada.

Ara som a la vora d'un Gene Revolution, que es compromet a ampliar els beneficis de la revolució verda en un nou segle que hem d'enfrontar l'antic enemic de desnutrició, així com el mal entès repte del canvi climàtic. Ens voldran totes les eines possible a la nostra disposició, incloent-hi el millor que la ciència moderna ha d'oferir–i que, per descomptat, inclou la biotecnologia agrícola.

Les fams que causen la fam i la desnutrició que destrueix la qualitat de vida sempre estarà amb nosaltres. Pot ser impossible per als mortals construir el cel a la terra, però sabem que l'infern a la terra–o alguna cosa terriblement semblant–és una possibilitat lamentable.

Pregunta un dels deltes Èpsilon de Corea del nord. Com Shakespeare va escriure una vegada: "O món nou i valent/que té aquestes persones en el mateix!”

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç i tecnologia. www.truthabouttrade.org